Camera de zi este locul in care familia se strange pentru a povesti sau in care ne primim oaspetii si prietenii. Prin urmare, ambianta ar trebui sa fie cat mai primitoare, relaxanta si plina de caldura. 

Pentru a crea o atmosfera armonioasa care imbie la conversatii placute, poti lua in considerare decorarea peretilor cu tablouri pictate pentru living. De pe site-ul nostru poti alege dintre mai multe modele de astfel de tablouri pictate manual, elegante si atractive, cu care sa decorezi livingul in functie de preferinte. 

Tablouri pictate pentru living – stil si tema

Cand achizitionezi un tablou pictat pentru living este firesc sa optezi pentru o piesa care se potriveste cu stilul si tema camerei de zi. Astfel, pentru un decor vintage cu antichitati, alege tablouri decorative pictate intr-un stil traditional. Pentru un decor rustic, poti opta pentru un tablou pictat cu o scena din natura sau un moment etnic. Intr-un living cu design minimalist se va incadra foarte bine o pictura cu tema realista.

Prin urmare, daca ai decis sa cumperi tablouri pentru living, tine cont de stilul si tema interiorului camerei. Astfel te asiguri ca pictura se va incadra bine si va pastra armonia camerei.

Tablouri living elegante – cum le alegem

Picturile pentru camera de zi pot face ca o camera intunecata sa devina mai luminoasa si mai atractiva din punct de vedere vizual. Tablourile elegante pentru living trebuie sa pastreze armonia si proportiile intre mobilier si decor. Astfel, ele nu vor fi alese si expuse la intamplare, ci dupa anumite reguli:

  • Pe acelasi perete vom expune numai tablouri pictate in acelasi stil sau cu aceeasi tema;
  • Expunerea se va face numai pe suprafete simple si fara model;
  • Tablourile elegante pentru living se vor alege in functie de dimensiunile camerei, culorile peretilor, stilul decorului si a mobilierului si trebuie sa fie perfect compatibile cu detaliile designului interior.

Esti interesat de un tablou pictat pentru living?

Tablouri pe panza pentru living in concordanta cu paleta de culori

Selectarea tablourilor pe panza pentru living trebuie sa tina cont de paleta de culori deja existenta in camera. In general aici sunt preferate culorile in tonuri calde si culori cat mai primitoare, iar tablourile pictate pentru living ar trebui sa contina tonuri care se armonizeaza cu nuanta peretilor.

Chiar daca tablourile pe panza in culori tari si indraznete vor fi foarte atragatoare si atractive in camera de zi, este important ca ele sa se potriveasca schemei de culori din camera. Doar asa vor spori atractivitatea si vor avea un efect estetic intens si placut.

In camerele de zi in scheme de culori neutre, un tablou pictat pe panza in culori vii si luminoase va fi un plus pentru crearea aspectului primitor. Acelasi lucru este valabil si pentru camerele decorate intr-un stil minimalist.

Esti interesat de un tablou pictat pentru living?

Selectie tablouri living dupa schema de culori

Alegerea schemei de culori a galeriei de tablouri pentru living trebuie sa se realizeze in functie de mobilier, perdele, pereti, podea si tavan. Peretele pe care vor fi expuse picturile vor deveni fundalul acestora si nu trebuie sa le eclipseze, ci sa le puna cat mai bine in valoare.

De aceea, se pot alege tablouri de sufragerie pictate pe panza, realizate in aceleasi culori ca si peretele si incadrate intr-o rama constrastanta. Sau se poate merge pe contraste intre culorile tabloului si cele ale peretelui si evidentierea nuantelor stinse ale fundalului culorile vibrante ale picturii. Daca peretii sunt vopsiti in culori vii, ar trebui alese tablouri pictate in culori la fel de vii. In acest mod fundalul nu va eclipsa vizual imaginile pictate.

De asemenea, bagheta coloristica din tablouri trebuie sa se armonizeze cu cea a mobilierului din camera.

Completeaza stilul si decorul camerei de zi cu cateva lucrari vibrante care te reprezinta. Ele pot fi cea mai buna exprimare a preferintelor, caracterul si sufletul tau si totodata piese decorative valoroase! 

Alege sa expui tablouri pictate manual pentru living si decoreaza-ti camera cu piesele de arta care te reprezinta cel mai bine si, totodata, se incadreaza in designul deja existent.